Nijemci su rekli svoje: Angela Merkel javnosti nije dužna objašnjavati svoje zdravstveno stanje

Njemačka kancelarka proteklih je tjedana tijekom tri javna nastupa imala napadaje tremora, ali većina Nijemaca smatra da kancelarka Angela Merkel nije dužna o svom zdravlju obavještavati javnost, piše dnevnik Augsburger Allgemeine u subotu."59 posto ispitanih smatra kako kancelarka nije dužna javnosti objašnjavati uzrok svojega tremora tijekom tri javna nastupa posljednjih tjedana te da je njezino zdravlje njezina privatna stvar", proizlazi iz ispitivanja javnog mnijenja što ga je za Augsburger Allgemeine proveo Institut Civey.

Samo 34 posto ispitanika smatra kako je kancelarka dužna obavještavati javnost o svom zdravstvenom stanju.

Njemačka kancelarka proteklih je tjedana tijekom tri javna nastupa, od kojih su dva vezana za doček stranih državnika, a jedan za imenovanje nove ministrice pravosuđa, imala napadaje tremora, što je izazvalo odjek u njemačkoj, ali i svjetskoj javnosti.

Nakon drugog napadaja tremora Merkel je izjavila kako se osjeća dobro te je zatražila od javnosti da ima povjerenja u njezine izjave.

Tijekom posjeta danske premijerke Mette Friedriksen prošli četvrtak, kancelarka i njezina gošća sjedile su za vrijeme intoniranja himni.

 "Ja znam koliku odgovornost nosi moja funkcija. I možete biti sigurni da je meni osobno moje zdravlje vrlo važno", rekla je Merkel nakon susreta s Friedriksen.

Neki protivnici Angele Merkel pokušavaju njezino zdravstveno stanje iskoristiti za osobni obračun. Hans-Georg Maassen, bivši predsjednik Ureda za zaštitu ustavnog poretka i predstavnik konzervativnog krila Kršćansko-demokratske unije (CDU) kojemu je liberalna politika Angele Merkel već dugo trn u oku, izrazio je preko Twittera dvojbe vezano uz to je li Merkel u stanju obavljati svoje dužnosti.

 
(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Žrtva upravljanja narodom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna