Merkel: Grube riječi Macrona o NATO-u

Izjavu Macrona odbacio je i generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, tijekom zajedničke konferencije za novinare sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Kancelarka Merkel kazala je da se Macron koristio grubim riječima.Predsjednik Francuske Emmanuel Macron iskoristio je grube riječi kada je rekao da je NATO doživio moždanu smrt, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel. Izjavu Macrona odbacio je i generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, tijekom zajedničke konferencije za novinare s Merkel.

"NATO ostaje kamen temeljac naše sigurnosti", rekla je Merkelova. Macron je ranije ocijenio da se "svijet suočava s moždanom smrću NATO-a", a Europa nalazi na ivici propasti. Prethodno je Macron za magazin "Economist" ocijenio da Europa mora razmišljati o sebi strateški kao geopolitičkoj sili, jer, u protivnom, više neće kontrolirati svoju sudbinu.

Macron je tu izjavu referirao u kontekstu smanjivanje angažmana SAD-a i ponašanje Turske, dviju članica tog saveza.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova komentirala je da Macronova izjava odražava istinu i da je to jasna definicija trenutnog stanja u kojem se nalazi NATO.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna