Alexander Schallenberg: Beč je zahvalan Hrvatskoj na zaštiti granice

Austrija je zahvalna Hrvatskoj na zaštiti vanjskih granica Europske unije, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg nakon susreta s hrvatskim kolegom Goranom Grlićem Radmanom u Beču.

Opširnije...

Trócsányi umjesto Hahna, Šuica nova potpredsjednica za demografiju i demokraciju

Bivši ministar pravde Mađarske László Trócsányi nominiran je za novog komesara za susjedstvo i proširenje u sklopu Europske komisije kojom predsjedava Ursula von der Leyen, a HDZ-ovka Dubravka Šuica nominirana za potpredsjednicu za demografiju i demokraciju.

Opširnije...

Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio da je zatražio ostavku svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, koju je on u utorak ujutro i podnio.

Opširnije...

Izraelski premijer Netanyahu obećao da će anektirati okupiranu dolinu Jordana

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je aneksirati dio okupirane Zapadne obale na granici s Jordanom, ako bude ponovno izabran na dužnost idućeg tjedna. Netanyahu je rekao da će primijeniti "izraelski suverenitet nad dolinom Jordana i sjevernim Mrtvim morem", javlja BBC. Takav bi potez bio popularan kod desničarskih stranaka o kojima bi morao ovisiti kako bi formirao koaliciju, ali žestoko se suprotstavlja Palestincima.

Opširnije...

Iz europskog proračuna je zloupotrebljeno 371 milijuna eura, a Mađarska je na prvom mjestu

Prema godišnjem izvješću Europskog ureda za borbu protiv prijevara (OLAF) objavljenom u utorak, Mađarska je država s najviše zatvorenih istraga zbog zloupotrebe EU sredstava iz europskog proračuna.

Opširnije...

Premijer Johnson na udaru zastupnika: Parlament podržao zakon koji blokira Brexit bez sporazuma, ništa od novih izbora

Britanski zastupnici odbili su prijedlog premijera Borisa Johnsona za održavanjem prijevremenih izbora 15. listopada, koji je iznio nakon što je parlament blokirao izlazak Velike Britanije iz EU-a 31. listopada bez sporazuma s Bruxellesom.

Opširnije...

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna