Oštar odgovor Berlina: Njemačka upozorila Francusku da ne potkopava NATO savez

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u nedjelju je upozorio na potkopavanje NATO saveza u dosad najoštrijem odgovoru Berlina na kritike francuskog predsjednika Emmanuela Macrona upućene toj organizaciji.

Opširnije...

Merkel: Grube riječi Macrona o NATO-u

Izjavu Macrona odbacio je i generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, tijekom zajedničke konferencije za novinare sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Kancelarka Merkel kazala je da se Macron koristio grubim riječima.

Opširnije...

Španjolska traži izručenje katalonskih dužnosnika iz Belgije i Škotske

Sudac španjolskog Vrhovnog suda Pablo Llarena u utorak je ponovo raspisao europski uhidbeni nalog za troje bivših članova katalonske vlade koji se nalaze u Škotskoj i Belgiji, a koji su u Španjolskoj optuženih za organiziranje zabranjenog referenduma o nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Opširnije...

EU pristao na odgodu Brexita za 3 mjeseca, a britanski parlament glasa o izvanrednim izborima

Veleposlanici 27 članica Europske unije u ponedjeljak ujutro u Bruxellesu razmatrali su prijedlog odgode Brexita za tri mjeseca, a poslijepodne britanski parlament glasa o prijedlogu premijera Borisa Johnsona za održavanjem prijevremenih izbora.

Opširnije...

Merkel i Erdogan čuli se telefonom: 'Dogovorili su ostati u bliskom kontaktu'

Njemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan su telefonom razgovarali o situaciji na sjeveroistoku Sirije. Istodobno je sirijska vlada pozdravila povlačenje kurdskih snaga na sjeveru zemlje.

Opširnije...

Senat SAD-a dao zeleno svjetlo, Sjeverna Makedonija u prosincu ulazi u NATO

Američki Senat je uvjerljivo glasao za ratifikaciju prijema Sjeverne Makedonije u NATO. Za ratifikaciju Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije glasao je 91 senator, a protiv tek dva, republikanski senatori Rand Paul i Mike Lee.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna