Industrija budućnosti: ''U Hrvatskoj neki ljudi žive isključivo od esporta“

Esport je zapravo termin koji se koristi za sve igre u kojima se igrači mogu međusobno natjecati, neovisno o tome je li riječ o akcijskoj igri iz prvog lica, strateškoj igri ili o online igri s više igrača. Obožavatelji esporta obično su zaljubljenici u samo jednu igru, a sa svakom novom natjecateljskom igrom broj obožavatelja esporta se povećava, piše Zimo.dnevnik.hr.

Opširnije...

Kvantni klimatski i okolišni skok EIB-a - prestaje financirati fosilna goriva

Odbor Europske investicijske banke (EIB) složio se oko nove politike kreditiranja energetskih projekata potvrdivši sve veće ambicije u zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Drugim riječima, nakon revizije svoje kreditne politike, EIB od konca 2021. više neće razmatrati nova financiranja neuspjelih projekata fosilnih goriva, uključujući plin.

Opširnije...

Eksplozija na kripto tržištu - cijena bitcoina lansirana u nebo

Američki predsjednik Donald Trump svojevremeno je oživio Twitter koji je prije toga već ozbiljno stagnirao. Danas svojim stalnim porukama drži američko tržište kapitala na svojevrsnom roller coasteru, a posredno i ostala glavna svjetska tržišta kapitala. Kineski predsjednik Xi Jinping u njemu prikladnim situacijama također s vremena na vrijeme odašilje vrlo promišljene poruke, koje imaju utjecaj na globalna gospodarska kretanja.

Opširnije...

Nizozemski sud zaplijenio dionice tvrtke koja gradi Turski tok

Okružni sud u Amsterdamu zaplijenio je 100% udjela South Stream Transport BV, tvrtke odgovorne za izgradnju i upravljanje plinovodom Turski tok koji služi da zaobiđe Ukrajinu, izjavio je Jurij Vitrenko iz NJSC Naftogaz iz Ukrajine. Ukrajinici su dobili snažno oružje u pregovorima s Rusijom oko plina, piše Energetika-net.com.

Opširnije...

Harvard predstavio listu 100 najboljih izvršnih direktora

Dugogodišnji predsjednik Uprave američke infomatičke tvrtke Nvidia Jensen Huang (56) proglašen je u ovogodišnjem izboru magazina Harvard Business Review za najboljeg izvršnog direktora na svijetu za 2019., piše Business Insider, a prenosi Novac.hr.

Opširnije...

Frans Timmermans želi uvesti porez na ugljik

Europska unija će odmah početi raditi na porezu na strane tvrtke koje onečišćuju okoliš kako bi zaštitila poduzeća iz EU-a koja nastoje ostvariti cilj klimatske neutralnosti do 2050., rekao je utorak visoki dužnosnik koji bi trebao preuzeti odgovornost za klimu u novoj Europskoj komisiji, prenosi Lider.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna