Frans Timmermans želi uvesti porez na ugljik

Europska unija će odmah početi raditi na porezu na strane tvrtke koje onečišćuju okoliš kako bi zaštitila poduzeća iz EU-a koja nastoje ostvariti cilj klimatske neutralnosti do 2050., rekao je utorak visoki dužnosnik koji bi trebao preuzeti odgovornost za klimu u novoj Europskoj komisiji, prenosi Lider.

Opširnije...

Bogati Britanci u švicarskim bankama traže utočište od kaotičnog Brexita

Švicarske privatne banke bilježe u posljednje vrijeme znatno više bogatih klijenata iz Britanije koji premještaju imovinu u inozemstvo kako bi izbjegli kaotični Brexit ali i moguće veće poreze u slučaju izborne pobjede laburista, saznaje Reuters iz upućenih neimenovanih izvora.

Opširnije...

Snižene procjene svjetskog gospodarskog rasta

Svjetsko gospodarstvo raste najsporijim tempom u deset godina zbog trgovinskog rata SAD-a i Kine, priopćila je u četvrtak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), snizivši prognoze za ovu i iduću godinu.

Opširnije...

Huawei se zbog američkog pritiska okreće tržištu računala

Kineski tehnološki div Huawei pojačat će prisutnost na svjetskom tržištu računalnog hardvera, najavio je u srijedu visoki dužnosnik kineske kompanije koja se pokušava usmjeriti na druge poslove kako bi prebrodila razdoblje američkog pritiska na području telekomunikacija.

Opširnije...

Najvažniji dan za ljubitelje Applea: Danas stižu novi modeli iPhonea

Tim Cook večeras će predstaviti iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max, glasine govore i o nadograđenom satu i Apple TV-u, a sve ćete moći pratiti od 19 sati uživo na Zimu.

Opširnije...

Zdenka Udovičić, vlasnica brenda „Helenas.bih“, nominirana za nagradu „Snaga izvrsnosti“

Kako bi došli do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, a koje nailaze na bezbroj zapreka i uspješno ih savladavaju, Udruženje poslovnih žena u BiH i magazin „Gracija“ pokrenuli su nagradu „Snaga izvrsnosti“, piše Dnevni list. Među onim ženama koje ostavljaju trag u svojoj zajednici je i Ljubušanka Zdenka Udovičić, kreatorica i poduzetnica te vlasnica brenda „Helenas.bih“. Udovičić je, naime, nominirana za ovu prestižnu nagradu u kategoriji „Poduzetništvo“. U svakoj kategoriji, pored imena nominiranih, navedene su detaljnije informacije.

Opširnije...

No comment.

Mačke u frižideru...brrr

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna