Eksplozija na kripto tržištu - cijena bitcoina lansirana u nebo

Američki predsjednik Donald Trump svojevremeno je oživio Twitter koji je prije toga već ozbiljno stagnirao. Danas svojim stalnim porukama drži američko tržište kapitala na svojevrsnom roller coasteru, a posredno i ostala glavna svjetska tržišta kapitala. Kineski predsjednik Xi Jinping u njemu prikladnim situacijama također s vremena na vrijeme odašilje vrlo promišljene poruke, koje imaju utjecaj na globalna gospodarska kretanja.

Opširnije...

Nizozemski sud zaplijenio dionice tvrtke koja gradi Turski tok

Okružni sud u Amsterdamu zaplijenio je 100% udjela South Stream Transport BV, tvrtke odgovorne za izgradnju i upravljanje plinovodom Turski tok koji služi da zaobiđe Ukrajinu, izjavio je Jurij Vitrenko iz NJSC Naftogaz iz Ukrajine. Ukrajinici su dobili snažno oružje u pregovorima s Rusijom oko plina, piše Energetika-net.com.

Opširnije...

Harvard predstavio listu 100 najboljih izvršnih direktora

Dugogodišnji predsjednik Uprave američke infomatičke tvrtke Nvidia Jensen Huang (56) proglašen je u ovogodišnjem izboru magazina Harvard Business Review za najboljeg izvršnog direktora na svijetu za 2019., piše Business Insider, a prenosi Novac.hr.

Opširnije...

Frans Timmermans želi uvesti porez na ugljik

Europska unija će odmah početi raditi na porezu na strane tvrtke koje onečišćuju okoliš kako bi zaštitila poduzeća iz EU-a koja nastoje ostvariti cilj klimatske neutralnosti do 2050., rekao je utorak visoki dužnosnik koji bi trebao preuzeti odgovornost za klimu u novoj Europskoj komisiji, prenosi Lider.

Opširnije...

Bogati Britanci u švicarskim bankama traže utočište od kaotičnog Brexita

Švicarske privatne banke bilježe u posljednje vrijeme znatno više bogatih klijenata iz Britanije koji premještaju imovinu u inozemstvo kako bi izbjegli kaotični Brexit ali i moguće veće poreze u slučaju izborne pobjede laburista, saznaje Reuters iz upućenih neimenovanih izvora.

Opširnije...

Snižene procjene svjetskog gospodarskog rasta

Svjetsko gospodarstvo raste najsporijim tempom u deset godina zbog trgovinskog rata SAD-a i Kine, priopćila je u četvrtak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), snizivši prognoze za ovu i iduću godinu.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna