Dr. Arapović: Roditelji ne bi trebali odlučivati o cijepljenju djeteta

Problem pada procijepljenosti populacije nije ograničen na BiH i zemlje regije. Radi se o fenomenu svjetskih razmjera. Morbili se pojavljuju u skoro svim državama Europe, a u Federaciji BiH, u prva četiri mjeseca 2019. prijavljeno je 974 slučajeva morbila, za razliku od samo 40 slučajeva prijavljenih u prethodne dvije godine. Iako obvezni cjepni program u FBiH slijedi preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, trenutno smo suočeni s padom cijepnog obuhvata što dovodi do epidemija morbila, ali i drugih bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem. Pojava morbila evidentirana je u svim županijama Federacije BiH, u razgovoru za Bljesak.info upozorava prof. dr. sc. Jurica Arapović, predsjednik Stručnog savjetodavnoga tijela Federalnog ministarstva zdravstva za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Opširnije...

Anonimno pismo o Mektiću stiglo Avazu; Pišu da zapošljava rodbinu i voli mlade žene (kao i mnogi bh. političari)

Mektića optužuju za zapošljavanje obitelji, diskriminaciju Bošnjaka u Ministarstvu sigurnosti, igre s maloljetnicama...

Opširnije...

Zeleni zabilježili rekordan broj glasova, a i mogli bi biti ključni u Europskom parlamentu

Ako su izbori za Europski parlament mjerilo stanja u Europskoj uniji, jedna je stvar jasna: glasači zahtijevaju promjenu, no ne i temeljni redizajn europskoga projekta.

Opširnije...

Slika Europskog parlamenta potpuno se mijenja: Najveće europske ''mainstream'' stranke izgubile desetke mandata

Gubici dviju najvećih europskih ''mainstream'' stranaka, pučana i socijalista, uspjesi zelenih, liberala i populista te iznenađujuće dobar odaziv obilježili su izbore za Europski parlament u nedjelju, pokazale su izlazne ankete i prve projekcije rezultata.

Opširnije...

Episkop Grigorije: Vučić je rekao da se zanosimo idejom da je Kosovo naše

„Predsjednik je naglasio i to da smo mi svoju povijesnu šansu prokockali i da se možemo zanositi još neko vreme idejom da je Kosovo naše, a da će nas potom jednog jutra netko probuditi i priopćiti nam otrežnjavajuću istinu, kao što je bilo i u slučaju s Crnom Gorom“, rekao je episkop Grigorije, bivši vladika zahumsko-hercegovački i primorski koji je prošle godin iznenadno premješten na službovanje u Njemačku.

Opširnije...

Prvi rezultati EU izbora: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata, po 1 mandat osvojili Kolakušić, Živi zid, Amsterdamska i Suverenisti

U Hrvatskoj su u nedjelju održani izbori za zastupnike u Europskom parlamentu. U 23 sata Državno izborno povjerenstvo (DIP) je objavilo prve privremene rezultate. Za razliku od prošlih izbora iz svibnja 2014., stanje je znatno drukčije - tada je izabrano 11 hrvatskih europarlamentaraca – šest s liste HDZ-a i partnera, četiri s liste SDP-a i partnera, a jedan s ORaH-ove liste. Na tim, prošlim, izborima lista predvođena HDZ-om dobila je 41,42 posto glasova, a lista SDP-a i partnera dobila je 29,30 posto glasova, a lista SDP-a i partnera dobila je 29,30 posto glasova.

Opširnije...

No comment.

Bit će super!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna