Tihi pakt nacionalista – Dayton se napada sa svih strana

„To je model ponašanja političkih elita u regiji: one ne rješavaju probleme, već ih kompliciraju. Riječ je o nekoj vrsti pakta između nacionalista u regiji koji na sličan način traje već jako dugo. O tome svjedoči i činjenica da gotovo nijedno pitanje iz devedesetih godina prošlog stoljeća nije ozbiljnije riješeno“, ocjenjuje Spasojević za DW.

Opširnije...

Umjesto jače borbe potiv nasilja nad ženama, svjedočimo seksističkim i verbalnim napadima političara na njih

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova susjedne Republike Hrvatske, Višnja Ljubičić, izjavila je u subotu da nasilje prema ženama, bilo ono fizičko ili verbalno, perpetuira nejednak odnos moći žena i muškaraca u društvu, ocijenivši zakonske promjene samo jednim od segmenata borbe protiv obiteljskog nasilja.

Opširnije...

Ministru Borasu počelo suđenje u Splitu jer je primao ministarsku plaću u BiH, a u Hrvatskoj uzimao mirovinu RVI od 6.500 kn

Na splitskom Općinskom sudu sredinom rujna iznova je počelo suđenje Zdravku Borasu (47), ministru unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Federacije BiH, optuženom za prijevaru na štetu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Opširnije...

SASTANAK U BG - Dodik dramatizirao o ratu i odcjepljenju, Vučić o suzdržanosti, a Šarović kaže da je vrijeme za mudrost i pamet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske kako bi razmotrili situaciju u BiH nastalu nakon programske deklaracije SDA. Dodik je rekao da je na sastanku poručeno da se odbacuje deklaracija SDA kao antisrpska, andaytonska i antiustavna.

Opširnije...

Bira se novi reis, Smajić povukao kandidaturu

  Husejin ef. Smajić povukao je svoju kandidaturu iz utrke za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, priopćeno je danas na sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH.

Opširnije...

Balkanski autokrat – moguć samo uz podršku EU

Autokratski vladari na zapadnom Balkanu žele s jedne strane obraniti vlast svim sredstvima, ali istovremeno se trude i očuvati demokratsku fasadu. U tome imaju pomoć sa Zapada, piše u novoj knjizi Florian Bieber, donosi Deutsche Welle.

Opširnije...

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna