OVO NIJE FAKE NEWS Tužiteljstvo otvorilo istragu protiv Pandže i Aleševića u slučaju "potkivanje Tegeltije"

S obzirom da je javno objavljeni snimak na jednom internet portalu, dana 21. svibnja 2019. godine, a koji su prenijeli i drugi portali i mediji, prouzročio veliko zanimanje javnosti, Tužiteljstvo BiH je žurno poduzelo niz istražnih radnji, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koji se navode u medijskim izvješćima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH."U konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Marko Pandža i Nermin Alešević zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 217. KZ BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za kazneno djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje iz članka 155. KZ RS.

U navedenom predmetu saslušan je veći broj svjedoka među kojima i predsjednik VSTV BiH Milan Tegeltija.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, nastavlja postupak istrage, i u istom predmetu će nakon donošenja tužiteljske odluke, javnost biti informirana.

Također priopćavamo, s obzirom da su u posljednje vrijeme, prisutni svakodnevni i intenzivni pritisci na rad VSTV BiH, Tužiteljstva BiH odnosno pravosuđa Bosne i Hercegovine u cjelini, a koji pritisci u određenoj mjeri već počinju ometati redovit rad pravosuđa, da je Tužiteljstvo BiH forimiralo predmet gdje će se sa dužnom pažnjom i u skladu sa zakonom, ispitati motivi i razlozi osoba koje putem medija šalju javnosti takve negativne poruke o radu pravosuđa s ciljem destabilizacije pravosudnog sustava.

Također, naglašavamo da se svi predmeti moraju rješavati institucionalno i u skladu sa zakonom", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Inače, za podsjetiti je da se radi o poznatom slučaju "Potkivanje", a gdje je akter i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija. Također veleposlanici PIC-a nedavno iznijeli su vrlo oštru kritiku na rad Tužiteljstva BiH./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna