TKO ĆE SE ISPRIČATI? Ovo je mladić Bošnjak koji je vlastito auto i kuću išarao grafitima 'Balije', 'Nož, žica, Srebrenica', želeći da za fašizam i međunacionalnu netrpeljivost budu optuženi Hrvati

Počinitelj kaznenog djela 'izazvanja međunacionalne netrpeljivosti' počinjenjog u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koje je izazvalo uznemirenje u srednjoj Bosni, je otkriven. Iz MUP-a SBŽ potvrđeno je da se radi o 32-godišnjem vlasniku oštećenih stambenih objekata i automobila Adisu Pokviću koji je ispisao grafite  "Nož, žica, Srebrenica", "Balije", "Neće ostati balija", a sve popraćeno i križem i porukom "Ustaše", želeći ova nedjela pripisati građanima hrvatske nacionalnosti.


 
Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su u noći sa nedjelje na ponedjeljak prošli tjedan ispisani grafiti uvrjedljivog, nacionalističkog sadržaja. Djelo je okvalificirano kao izazivanje međunacionalne netrpeljivosti.

"Što reći, kukavički", rekao je sam počinitelj u izjavi za medije nakon incidenta, o svom vlastitom djelu kada još uvijek javnost nije znala da je počinitelj zapravo - on.
 
Rezultat je ovo četvorodnevne intenzivne policijske istrage u koju su, uz inspektore PS Gornji Vakuf-Uskoplje, PU Bugojno, te MUP-a SBK bili uključeni i inspektori FMUP-a.
 
Nevjerojatno je da je sam počinitelj, dajući izjave za medijima, rekao da je "ovo bilo ciljano" i naknadno se ispostavilo da je bio u pravu jer je njegov brat u cjelosti priznao nedjelo, a pronađeni su i materijalni dokazi.
 
FTV javlja da će se Pokviću na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da će, bez obzira što je sam ispisao grafite, odgovarati i za kaszneno djelo 'izazivanje međunacionalne netrpeljivosti' za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

 

 

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna