POVIJESNI USPJEH Amel Tuka osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Dohi. Sjajnom utrkom u finalu bio je drugi u utrci na 800 metara i tako osvojio novu medalju za BiH nakon uspjeha iz 2015. godine.Prvak svijeta je Amerikanac Donnovan Brazer s vremenom 1:42:34, dok je Tuka istrčao najbolje vrijeme ove sezone 1:43:37. Ipak, to je bilo dovoljno za srebro i najveći uspjeh bh. atletike i sporta u povijesti.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim s mojom obitelji i cijelom državom. Puno ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio svladati", kazao je Tuka.

Istaknuo je kako se konačno vratio te da je dobro trenirao cijelu sezonu. Kaže kako je u Dohu došao da osvoji medalju te ističe kako je sretan što je u tome i uspio. Kaže da je ovo njegova druga velika medalja nakon Pekinga 2015.

"Svi ovdje treniraju vrlo dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i obitelj. Ovo su vrlo emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje", dodao je Tuka.

Bronca je pripala Kenijcu Fergusonu Cheruiyotu Rotichu s vremenom 1:43,82, a za istaknuti je da je ovo bila najbrža trka na 800 metara ikad istrčana na svjetskim prvenstvima.

Konkurencija u finalnoj utrci bili su mu još Bryce Hoppel (SAD), Adrian Ben (Španija), Wesley Vazquez (Porto Riko), Marco Arop (Kanada) i Clayton Murphy (SAD).


(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna