Radončić postavlja Adnana Terzića za predsjednika Uprave Bh Telecoma

Član Predsjedništva SBB BiH Adnan Terzić, bivši SDA-ovac, kako doznaje republikainfo.com, u okviru rekonstrukcije federalne vlasti, uskoro će biti imenovan predsjednikom Uprave BH telecoma.

Adnan Terzić, na toj dužnosti zamjenit će Nedžada Rešidbegovića, kadra SDA te će se tako nastaviti smjena kadrova SDA u javnim poduzećima u F BiH.

Terzić je jedan od najvećih ljudi od povjerenja predsjednika SBB BiH-a Fahrudina Radončića s impozantnim životopisom.
Podsjetimo,  Adnan Terzić bio je predsjednik Vlade BiH do 2007., na Sveučilištu u Sarajevu diplomirao je strojarstvo i brodogradnju, a nakon toga postdiplomski studij iz političkih znanosti. Godine 1991. postaje članom SDA, a od 1996. do 2001. Terzić je guverner Srednjobosanske županije. Na čelo Vijeća ministara Terzić je izabran na općim izborima održanim u listopadu 2002. Na dužnost je stupio 23. prosinca 2002.

"Sulejman Tihić je posljednji čovjek koji može ponuditi program izlaska iz krize, jer su on i njegova stranka doveli i do ekonomske i do političke krize", kazao je svojedobno Terzić o svom, tada već bivšem, stranačkom šefu.

Inače, Terzić je bio jedan od dugogodišnjih i najuticajnijih kadrova SDA, a bio je i zamjenik predsjednika SDA. U svibnju 2009. na izbornom saboru SDA, Terzić je bio jedan od kandidata za predsjednika stranke. Međutim, za predsjednika je ponovno, na četverogodišnji mandat, izabran Sulejman Tihić, a Terzić je doživio katastrofalan poraz osvojivši tek 19 glasova.

Naime, Tihić je dobio 425 glasova od ukupno 766 izaslanika, dok su ostali kandidati, Bakir Izetbegović i Adnan Terzić osvojili 301 odnosno 19 glasova.

To je bio i početak njegovog odlaska iz SDA, stranke u kojoj je započeo svoju uspješnu političku karijeru. U rujnu iste godine, učinio je radikalan potez: pridružuje se utemeljitelju 'Dnevnog avaza' Fahrudinu Radončiću i postaje jedan od prvih članova nove političke opcije u BiH - Stranci za bolju budućnost BiH.
Adnan Terzić danas je član Predsjedništva SBB BiH. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna