U Mostaru prijatelj prijatelja izbo nožem

Esad Faladžić (47) iz Mostara uhićen je zbog pokušaja ubojstva sugrađanina Mehmeda Novakovića (55) u subotu naveče u mostarskom kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić" ispred kolektivnog centra.

Nezavisne novine pišu da je Faladžić nožem tri puta ubo Novakovića u grudni koš. Novaković je nakon teškog ranjavanja prevezen u Regionalni medicinski centar 'Dr. Safet Mujić' gdje je zadržan na liječenju.

Policija je u Mostaru u subotu oko 23 sata zaprimila dojavu da je u kolektivnom centru u kampusu Univerziteta 'Džemal Bijedić' izbila svađa i tuča između dvije osobe te da je jedna teže ozlijeđena.

Očevici i stanari iz kolektivnog centra ispričali su da su Faladžić i Novaković dobri prijatelji te da ne znaju što je moglo navesti osumnjičenog da tri puta izbode Novakovića. "Sjedili su normalno, kao i svaku drugu večer i pričali. Odjednom su bili na zemlji i hrvali se. Zatim je Novaković zajaukao i vidjelo se da krvari", ispričao je svjedok za Nezavisne, a koji je želio ostati anoniman.

Motiv koji je doveo do obračuna između dvojice prijatelja trebala bi utvrditi istraga koju, u suradnji s Tužiteljstvom provodi PU Mostar.

Faladžić je nakon uhićenja upućen na kriminalističku obradu, kao i na saslušanje kod dežurnog tužitelja koji će odlučiti o tome hoće li će biti zatraženo pritvaranje osumnjičenog ili će biti pušten da se brani sa slobode. Na mjestu obračuna u kampusu i jučer su bili vidljivi tragovi krvi u dužini od nekoliko desetina metara, te prazne pivske boce.

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna