UŽARENA BiH Na snazi narančasto upozorenje, Banja Luka i Višegrad najugroženiji

Novi toplotni val tijekom vikenda zahvatio je cijelu BiH, a do kraja tjedna meteorolozi predviđaju temperature do 40 stupnjeva Celzija.

Federalni hidrometeorološki zavod uputio je 'Meteoalarm' za cijelo područje BiH, a ekstremni vremenski uvjeti posebno su izraženi na području Banja Luke i Višegrada, kji je jučer, s 42 stupnja, bio najtopliji grad u Europi. Užareno nije samo u BiH već i na skoro cijelom području Europe.

Žuto: Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike.

Narandžasto: Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela.

Crveno: Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna