Slučaj Budimir: Brutalno gaženje zakonitosti u svrhu uništenja političkog protivnika!

Prevedeno na neostaljinistički jezik Budimirovih bh. tužiteljā, kojemu su tada spočitavali organizirani kriminal i korupciju, to bi izgledalo ovako: “Istina, utvrdilo se da se on uopće nije bavio organiziranim kriminalom, ali mogao je, budući da je od osuđenih kriminalaca uzimao novac za pomilovanja. Istina, nema dokaza da je uzimao novac, ali mogao ga je uzimati budući da je znao da se to čini ‘i šakom i kapom’. Istina, on to nije znao, ali je lako mogao znati budući da obnaša visoku dužnost predsjednika Federacije!”. Upravo ovakva neostaljinistička pravna egzibicija i brutalno gaženje zakonitosti u svrhu uništenja političkog protivnika izvodi se teatralno pred očima cijele javnosti i čak uz adekvatnu podršku zakonodavne (!) i izvršne vlasti. O orkestriranoj podršci huškačkih medija da se i ne govori.

Opširnije...

Gašenjem 'Aluminija' zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH

No ključna je razlika što je opstojnost "Aluminija" najuže povezana s opstojnošću Hrvata u Hercegovini, u donjem toku Neretve, s poslovanjem Luke Ploče, a samim time i sa sigurnošću i održivošću južne Dalmacije. Istra će o(p)stati i bez "Uljanika". Mostar i južna Hercegovina će se (is)prazniti bez "Aluminija", ili neke tvrtke sličnog gospodarskog potencijala, a takve nema na vidiku.

Opširnije...

Dalmatino, povišću zajebana

Istom historijskom ironijom kojom je onomad dalmatinsko vinogradarstvo procvalo zahvaljujući filokseri, suvremeni je turistički procvat Dalmaciji omogućila upravo mediteranska turistička kriza. Poduzetni su Dalmatinci, jasno, opet spremno iskoristili svoju povijesnu šansu.

Opširnije...

NE POSTOJI U HRVATSKIM MEDIJIMA Najveća balkanska priča - Operacija Aluminij

Zaključak? Uočavamo da svevideće oko vašingtonsko promatra netremice, think-tankovi su dali uzbunu, te analizirali ponašanje aktera i identificirali njihove interese. Čas za djelovanje nije možda još došao. Neke tektonske promjene dogodit će se u medijima i u energetici, ali to možda neće biti još sutra, dok će politička egzekutiva vjerojatno uslijediti tek kad se pripremi teren. Neće se odmah pisati ”crne liste”. No, već iz ove daljine čini se – izgledi da Predsjednica dobije nominaciju svoje stranke na sljedećim predsjedničkim izborima, smanjuju se iz dana u dan. Ona je već antagonzirala previše decision-makera na Zapadu, ali joj još nitko ne alocira krivnju niti je javno povezuje s ovom ruskom kabalom, iako njen muž otvoreno radi za veliku firmu anonimnih vlasnika iz St. Petersburga.
Drugi je važan zaključak – hrvatski mediji potpuno su ugušili ove ključne informacije, što znači da su i sami uključeni u istu interesnu mrežu. Možda su novinari nekvalificirani ili potplaćeni, ali ogluha je tako potpuna da je teško povjerovati da se zavjera samo na to svodi. U hibridnom ratu najmoćnije je već prokušano oružje mukle hrvatske šutnje.

Opširnije...

Značke na reveru srbende i BH patriote

A naivni Srbi ko Srbi, samo ćute i gledaju zaokrete, i većina kad se pogleda u ogledalo vidi naivnog i lakomislenog magarca, koji je po ko zna koji put nasjeo na jeftine trikove velikog šarlatana.

Opširnije...

Ima mjesto gdje Aluminij napreduje, a Mostar je gospodarsko središte'

Dok Grad na Neretvi grca u smeću, a radnici Aluminija očajnički slamku spasa traže na ulici, stranac koji pokušava nešto izguglati o našoj regiji rekao bi da je stanje više nego idilično. Primjerice, na internet stranici Vlade HNŽ-a proizvodnja u Aluminiju je u punom jeku i sustavno napreduje. Sve možete pročitati u rubrici "Vlada-hnz-k.ba/hr/opce-informacije"

Opširnije...

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna