Dvije dijaspore: Stara živi za Thompsona, novoj se bljuje

Nova hrvatska dijaspora otišla je baš zbog bijega od terora hinjenog domoljublja, to je otpor onih ljudi koji razumiju što je RH postala.

Opširnije...

Najpoznatiji hrvatski (bivši) beskućnik piše: Ljudska glupost i svemir su beskonačni

Tvrdnja da je Kljuić Franju Tuđmana usporedio s Hitlerom, a BH Hrvate s nacistima je čista laž. To što je Kljuić spomenuo Švicarske Nijemce i Hitlera, to je spomenuo u sasvim drugom kontekstu.

Opširnije...

Uvijek se vraćaš sebi

Kad uvidiš da se nakon svakog događaja i doživljaja u svom životu, moraš vratiti sebi i susresti se sa sobom, upravo će to stanje koje zatekneš unutar sebe, biti pokretač ili stagnator osobne transformacije. Uvijek se vraćamo sebi jer i ne možemo nigdje drugdje.

Opširnije...

Kostur sa naslovne strane

Zapanjila sam se. Jedna od tri najbolje hrvatske teve voditeljice već mjesecima ne silazi sa naslovnica ženskih časopisa jer je najzad postala \”normalna\”. Presretno izjavljuje kako nakon tko zna koliko godina može na sebe navući suknjicu koju je nosila u osmogodišnjoj školi.

Opširnije...

Koja je razlika između žena koje brišu prašinu i žena koje podižu prašinu?

Za sebe mogu reći da pripadam onoj skupini žena koje dižu prašinu. Sjećam se kao mala moj otac je znao komentirati da sam previše svoja, tvrdoglava, nagla i brzopleta i da bi me to moglo koštati u životu.

Opširnije...

30 godina od pada Berlinskog zida

Onog dana kada je u Berlinu prije 30godina pao zid, ja sam bila na drugom kraju svijeta, u svom uredu u Njemačkoj ambasadi u Bangkoku. Iznenada je moj tadašnji ambasador otvorio vrata i uzbuđeno izvještavao o dešavanjima u našoj domovini.

Opširnije...

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna