Ili si za SDA, ili za paradu. Ima li trećeg?

U rujnu ove godine prva je gay parada zakazana u BiH, najavili su to ponosno pojedini mediji. SDA je protiv(ŽO Sarajevo), a svi koji su protiv SDA nekako su za gay paradu.

 


SDA je zapravo poprilično logična vezano uz paradu ponosa, ali su bolji bili šutjeti i pustiti to drugome da to prvi kaže, primjerice Islamskoj zajednici. Ovako su nekako raskolili medijski prostor na dvije potpuno oprečne stvari. Stvorili su situaciju 'Ili si za SDA ili si za gay paradu', što ide u prilog paradi. Ima li trećeg?


SDA je možda najsvjesnija svojih grijeha. Uz ostale, i ta stranka uvela je nepotizam kao praksu, stvorila obitelji koje imaju i do 5 tisuća maraka mjesečnih primanja, druge ostavivši i bez brašna. Naučila je mlade da se posao pita u centrali, i da se nemaš radi čega javljati na natječaje, ako stranka nije amenovala zapošljavanje, rastjerala je iza rata više svoga naroda nego su to učinili puškama.


Nemoguće je da su nesvjesni svojih grešaka, ali jasno je da je tu praksu teško mijenjati, pogotovo ako ti ona akumulira glasove i desetljećima dobivaš. Dakle, mogli su malo šutjeti, jer je jasno da se i njih ima čime 'uprijeti'.

Dalje, ne bi bilo loše i da su dosljedni, odnosno i da sami usuglase razmišljanja. Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 19 listopada, usvojivši  informaciju Federalnog ministarstva unutarnjih poslova o zahtjevima za upis podataka u matične evidencije koji se odnose na životne zajednice istospolnih parova, polagano je krenula putem legalizacije istospolnih brakova u Federaciji.

Ovdje je za podsjetiti da je Fadil Novalić tom prilikom kazao "idemo gdje težimo". Kako onda Samra Ćosović Hajdarević, iz iste matične stranke kao Novalić, može poručivati geyevima k'o nekada Rojs i pok. Spajić - da idu i prave negdje svoju državu, (ova dvojica rekoše otok).


Za gay paradu nisam. Suvišno je zbog vlastite seksualne orijentacije izlaziti na ulice, te paradirati njome. Jesu li 'tebi' ili 'njoj' u krevetu 'ona' ili 'on' uopće nikoga ne treba zanimati. To bi trebalo biti PRIVATE.

Međuti, ako se u glavnom gradu izlazi na ulicu zbog nepotizma, korupcije, nepravde, siromaštva, onda na to treba usmjeriti pozornost i to nije private. A nije i neće, iako bi bilo bolje od parade.


Zna se kolika se sredstva slijevaju za promoviranje prava nekonvencionalno seksualno orijentiranih, pa ne čudi ni podrška paradi. U ovom slučaju valjalo bi da se nešto podržava ili ne podržava besplatno. Ne za novac. O ovim temama bi trebalo nekako progovarati 'gratis', a sukladno odgoju, vjerovanju, uvjerenju.

(K.S.P/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna