TVORAC SPUŽVA BOBA SKOCKANOG UMRO U 57. GODINI Njegov svijet Bikini Doline dugo će stajati kao podsjetnik na vrijednosti optimizma i prijateljstva

Stephen Hillenburg, tvorac animirane televizijske serije "Spužva Bob Skockani", preminuo je u 57. godini, priopćila je u utorak televizija Nickelodeon.


Hillenburg je prošle godine objavio kako pati od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), neourodegenerativne bolesti koja je poznata i pod imenom Lou Gehringova bolest.

"Duboko smo potreseni viješću o smrti Stevea Hillenburga koji se borio s ALS-om", priopćili su iz Nickelodeona. "Bio je voljeni prijatelj i dugovremeni kreativni partner svima na Nickelodeonu te suosjećamo s cijelom njegovom obitelji", dodali su.

Hillenburg je bio profesor morske biologije na jugu Kalifornije, a morska je stvorenja prvotno kreirao kao alate za učenje.

Prva epizoda "Spužva Boba Skockanog", s veselom žutom morskom spužvom i njegovim prijateljima u glavnim ulogama, koji žive u izmišljenom podvodnom gradu Bikini Dolina, emitirana je u svibnju 1999.
 
Serija je osvojila brojne nagrade, a proizvela je i seriju knjiga, dva holivudska filma i mjuzikl na Broadwayu.

"Steve je prožeo Spužva Boba Skockanog jedinstvenim smislom za humor i nevinost, koji su donijeli radost generacijama djece i obitelji diljem svijeta", piše u izjavi Nickelodeona. "Njegovi originalni likovi i svijet Bikini Doline dugo će stajati kao podsjetnici na vrijednosti optimizma, prijateljstva i neograničene moći imaginacije", dodali su.(izvor: jutarnji.hr)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna