Objavljen javni poziv za mlade poduzetnike u Prozor-Rami

Općina Prozor – Rama objavila je 20. svibnja javni poziv za za prijavu projekata po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih. Radi se o posebnom programu u okviru općinskog Programa za zapošljavanje kojim se planira potaknuti poduzetništvo mladih u ovoj općini.

 


Naime, općinski načelnik dr. Jozo Ivančević je podržao prijedlog Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije kojim se općinski program poticaja za zapošljavanje u ovoj godini kreira kao tri posebna programa: jedan je Poduzetništvo žena koji se provodi zajedno sa američkom organizacijom USAID, drugi je Program zapošljavanja i samozapošljavanja mladih dok je treći klasični općinski Program poticaja za zapošljavanje.


Općina Prozor-Rama je u srijedu, 15. svibnja u dvorani HE Rama predstavila Program samozapošljavanja i zapošljavanja mladih osoba. Na dobro posjećenom sastanku sa mladima, predstavljena je radna verzija Javnog poziva nakon čega je uslijedila rasprava s prijedlozima o što boljem oblikovanju konačnog Javnog poziva. Sudionicima su predstavljene i zakonske odredbe koje su potrebne za pokretanje vlastitog posla kroz poduzeće ili obrt.


Uz uvažavanje prihvatljivih primjedbi i sugestija, dana 20. svibnja objavljen je javni poziv po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih općine Prozor – Rama u 2019. Sukladno primjedbama koje su iskazali mladi, prihvaćena je sugestija da pravo sudjelovanja, osim samozapošljavanja mladih osoba u vlastitom poslovnom subjektu, imaju i postojeći poslovni subjekti koji planiraju zapošljavanje mladih osoba.

Također je prihvaćena sugestija da javni poziv ostane otvoren do kraja godine, uz iskazanu mogućnost da se povećaju i sredstva po pojedinačnom projektu i ukupnom planirana sredstva po Programu.


Javnim pozivom je predviđeno pojednostavljeno prijavljivanje interesa i idejnog projekta samo putem Prijavnog obrasca, dok bi se otvaranje obrta ili poduzeća, prijavljivanje uposlenosti i drugi potrebni dokumenti odrađivali i podnosili nakon pozitivnog mišljenja od strane posebnog Povjerenstva.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna