Sukob američkog i ruskog veleposlanika u Zagrebu zbog utakmice Rusija - Hrvatska; Amerikanac je već kazao da navija za 'Vatrene', kao i njegov unuk

Hrvatima baš i nije ugodno dok su zbog utakmice oči dvije globalne supersile geopolitički uperene u nju, pišu mediji u Rusiji i Hrvatskoj, a među kojima je i ruski Slavorum.Jučer je bio veliki dan za Hrvatsku i Rusiju - obje zemlje su izvojevale velike nogometne pobjede i slavile činjenicu da su korak bliže finalu. Sljedeća utakmica će biti veliki događaj - dva slavenska naroda će se sukobiti na nogometnom terenu, što bi se, kako to obično biva, trebalo odviti u dobrom sportskom raspoloženju.

No nakon što je hrvatska reprezentacija sinoć pobijedila, američki veleposlanik u Hrvatskoj je bacio geopolitičku bombu kada je putem službenog Twitter profila prokomentirao našeg sljedećeg protivnika. Objava je izazvala brojne reakcije korisnika društvenih mreža i internetskih portala.

"Pogodite za koga ću navijati", napisao je američki veleposlanik, no cijela je stvar podigla prašinu, jer se njegova objava može shvatiti kao podrška Hrvatskoj, no i kao provociranje Rusije. Prisjetivši se kako je Rusija spasila Hrvatsku od ekonomskog sunovrata u situaciji s Agrokorom, rusko je veleposlanstvo primijetilo kako bi se američka strana mogla radije pozabaviti nekim ozbiljnijim temama.

"Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?", napisali su iz ruskog veleposlanstva na tečnom hrvatskom jeziku, piše o tome i ruski Slavorum.

Čini se da bi sljedeća utakmica mogla biti potencijalno škakljiva zbog geopolitike koja se mijenja u sport.

Ali, američki veleposlanik nije se dao smesti te je na Twiteru ponovno objavio zanimljiv post.

'Ako je netko zbunjen, moj petogodišnji unuk i ja navijamo za istu momčad', napisao je na Twitteru američki veleposlanik Robert Kohorst još jedenom davši do znanja za koga će navijati u četvrtfinalnoj utakmici Hrvatske i Rusije. Naime, na Twitteru je objavio i fotografiju svog unuka u hrvatskom dresu.

 


Američki je veleposlanik uzburkao društevene mreže još sinoć nakon hrvatske pobjede nad Danskom u Nižnjem Novgorodu i saznanja kako Hrvatsku za proboj u polufinale čeka Rusija na Twitteru zapisao: 'Čini mi se kako svi znaju za koga navijam.'

Domaći mediji shvatili su veleposlanikovu najavu kao podršku, ali i kao provokaciju Rusije.

 

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna