Veliki prosvjed pred HDZ-om BiH: Mostarom se orilo 'Dragane lopove'

Više od tisuću prosvjednika, radnika Aluminija kojem je ugašena proizvodnja i ide u stečaj, ali i brojnih građana, prosvjedovalo je pred Domom HDZ-a BiH u Mostaru. Zgradu središnjice HDZ-a čuvaju snage specijalne policije, a prosvjednici su uzalud čekali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da im se obrati.Naime, već jučer iz HDZ-a su izvjestili da će predstavnike radnika Aluminija, u Domu HDZ-a BiH, primiti predsjednik te stranke u 12 sati. Međutim, nakon što je putem društvenih mreža pozivano i građanstvo da dade potporu radnicima Aluminija, iz HDZ-a BiH jutros je izvješćeno kako će Čović posjetiti Upravu i sindikate Aluminija u Baćevćima kod Mostara.

Očito je da se željelo izbjeći dolazak prosvjednika ispred HDZ-a BiH, što je izazvalo još više nezadovoljstva među radnicima koji uskoro ostaju bez posla.

"Dragane lopove" i "lopovi", "izdaja", 'Uboj, u boj za narod svoj', orilo se Mostarom, a pjevala se i "Hercegovina", što je do sada bilo neviđeno u Mostaru.

S ovim uzvicima vozila Čovića i njeogove pratnje dočekana su i prilikom dolaska u središnjicu HDZ BiH. U zgradu HDZ-a potom su ušli na razgovor predstavnici Neovisnog sindikata ALuminija i predsjednik NO Aluminija Zdrnko Klepić.

 

"Gdje je Kolinda? Gdje je Hrvatska?"

"Nikada više nećete dobiti izbore. Gdje je Kolinda? Gdje je Hrvatska? Gdje je Čović?", kazao je djelatnik ALuminija sa 39-godišnjim stažom.

"Nemoj plakati, dođi i budi sa svojim narodom", poručivali su radnici Aluminija i svom direktoru Draženu Pandži koji je u vrijeme prosvjeda bio na sastanku sa Čovićem u Upravi Aluminija.

Zbog višegodišnjih gubitaka i dugovanja Aluminiju je u utorak isključeno napajanje električnom energijom i odlazi u stečaj. Sudbina više od 900 uposlenika je neizvjesna, a tek će se uvidjeti koliki će gospodarski slom to značiti ne samo za Hercegovinu nego i za BiH.

 

 

 

 


(Republikainfo.com/V.S.)


Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna