Zavezao spremačicu za drvo jer je napravila grešku

Bogata obitelj u Rijadu zavezala je svoju spremačicu za drvo kao kaznu jer je ostavila namještaj na suncu, javlja "Daily Mail". Dvadesetšestogodišnja Filipinka Lovely Acosta Baruelo nekoliko je mjeseci radila za obitelj u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. No, u jednom je trenutku naljutila poslodavce jer je na suncu ostavila komad skupog namještaja, zbog čega je on mogao izblijedjeti.Poslodavci su je stoga navodno zavezali za drvo, a njena kolegica, također s Filipina, fotografirala je kažnjavanje. Na fotografijama iz svibnja ove godine vidi se kako je Baruelo zavezana u obiteljskom vrtu kuće.
 
Filipinsko ministarstvo vanjskih poslova (DFA) priopćilo je da je upoznato sa situacijom kršenja prava radnika te da je pomoglo majci dvoje djece da se vrati kući.

Žena koja tvrdi da je zaposlena kod istih poslodavaca kao Baruelo obavijestila je DFA te ih zamolila za pomoć jer ih njihov poslodavac navodno kažnjava za svaku sitnicu.  

- Hvala svima onima koji su mi pomogli. Željela bih pomoći Filipincima koji su tamo ostali. Oni su poslali moje fotografije i meni priskočili u pomoć. Bojim se za njihovu sigurnost - rekla je ovaj tjedan Acosta.

Procjenjuje se da 2,3 milijuna filipinskih državljana radi na Bliskom istoku i u Africi. Više od polovine su žene. Mnogi od njih tuže se na ponižavanje i izrabljivanje na radnim mjestima.

(Izvor: Index.hr)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna