PRIPREME ZA KRAJ Naređene pripreme za gašenje proizvodnje u Aluminiju, EP HZ HB prestaje biti opskrbljivač

Iz Aluminija ponovno navode kako se još uvijek čeka odgovor, prvenstveno od Vlade Federacije je li Aluminij poduzeće od strateške važnosti.Uprava Aluminija d.d. Mostar u utorak, 11. lipnja, naložila je direktorima postrojenja da se izvrše pripreme za gašenje proizvodnje nakon što je objavljeno da je moguće da se tvrtka isključuje s elekto-mreže, piše Bljesak.info.

Pripremne faze su potrebne za slučaj da se dogodi ono najgore u scenariju pred kojim se nekadašnji mostarski gigant mjesecima nalazi.

Kako se navodi u dokumentu, kojeg je Bljesak.info imao na uvid, naloženo je direktorima Elektrolize, GOD-a, Ljevaonice, Anoda, Održavanja i EISU-a da sačine Proceduru gašenja s jasno preciziranim mjerama sukladno tehničko-tehnološkkim propisima i naznačenim rokovima. Zatraženo je da je spomenute procedure potrebno dostaviti do 14. lipnja.

Naime, dva dana kasnije, 16. lipnja u ponoć, Aluminij bi trebao biti isključen s elektro-mreže. Potvrđeno je kako Elektroprivreda HZHB prestaje biti Aluminijevim opskrbljivačem električnom energijom te da Uprava Društva radi na premošćivanju trenutačnoga stanja i rješavanju pitanja novoga opskrbljivača.

Iz Aluminija ponovno navode kako se još uvijek čeka odgovor, prvenstveno od Vlade Federacije je li Aluminij poduzeće od strateške važnosti. Naime, čeka se aktiviranje Aneksa 8 na Sporazum koji je s Vladom potpisan još 2013. godine, kada je vlasnički udio Vlade FBiH uvećan za 20 posto.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna