Neovisni sindikat Aluminija traži procesuiranje odgovornih

Neovisni sindikat zaposlenih Aluminija d.d. Mostar traži od vlasnika društva - Vlade Federacije BiH, predstavnika malih dioničara i Republike Hrvatske, te ostalih institucija pravne države FBiH da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonite radnje, odnosno koji su svojim nemarnim i nesposobnim radom ugrozili egzistenciju djelatnika i njihovih obitelji.Javnosti u FBiH više puta je ukazivano na mutne poslove koji se odvijaju unutar društva, te o potpisivanju loših, štetnih ugovora na štetu društva koje su provodile uprave ove kompanije sa svojim mentorima koji su ih pak nagrađivali s astronomski visokim primanjima.

Svi su dolazili kao spasitelji na te funkcije gdje su uglavnom obmanjivali javnost i najavljivali bolje dane za Aluminij s rješavanjima ključnog pitanja opskrbe električne energije po ekonomski prihvatljivim uvjetima pa sve do revidiranja svih loših zatečenih ugovora da bi na kraju taj ceh zbog lošeg i nesavjesnog upravljanja tih nesposobnih kadrova, koji su sebe nazivali menadžerima visoke klase, te nedovoljne brige samih vlasnika Aluminija, njih 900 ostalo na ulici bez bilo kakvih primanja.

Stoga tražimo da vlasnici s nadležnim institucijama što hitnije krenu u procesuiranje svih odgovornih osoba koje su činile upravljačka tijela Aluminija od početka njegove dubioze, navodi se u priopćenju NSZ Aluminija d.d. Mostar, prenosi Dnevno.ba.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Žrtva upravljanja narodom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna