Izetbegović je podržao ofenzivu na Siriju: "Turska ima pravo braniti svoju sigurnost"!

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), u izjavi za Anadolu Agency (AA), rekao je da je Turska bila prisiljena na operaciju "Izvor mira", koju Turske oružane snage (TSK) i Sirijska nacionalna armija provode na sjeveru Sirije."Turska je bila prisiljena na ovu akciju, činjenice i brojke to potvrđuju. Teroristička organizacija PKK je u proteklim desetljećima ubila desetine tisuća turskih vojnika, policajaca i civila. A, zatim je u proteklih par godina protjerala iz pogranične zone u kojoj se sada odvija operacija 'Izvor mira' stotine tisuća sirijskih Arapa", rekao je Izetbegović i dodao:

"Turska ima pravo braniti svoju sigurnost, teritorijalni integritet, rješavati pitanje izbjeglica. Sirijci imaju pravo da se vrate svojim domovima iz kojih su nasiljem istjerani."

Izetbegović je izrazio nadu da će "operacija trajati kratko i da će donijeti minimum žrtava".

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. listopada, pokrenule su operaciju "Izvor mira", čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi YPG/PKK-a namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo obrane Turske je priopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira”. Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.(Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna