Prljavi novac u 'Začaranom krugu' - Obitelj Grabo postavlja nova pitanja!

Svi su složni kako je korupcija najveći problem ovoga društva, ali se osim slaganja oko toga kako za sve u BiH treba imati novac, nitko ne pomiče s mjesta kako bi prekinuli taj lanac koji nas okiva. U ovoj epizodi, ''prljavi'' novac napravit će začarani krug krenuvši iz ruku junaka Grabe.
Svi su složni kako je korupcija najveći problem ovoga društva, ali se osim slaganja oko toga kako za sve u BiH treba imati novac, nitko ne pomiče s mjesta kako bi prekinuli taj lanac koji nas okiva. Svjedočimo svakodnevno kako nam novčanice trebaju kako bismo lakše napravili bilo kakav korak pa čak i na onim mjestima gdje je teško zamislivo da nam treba nekakvo guranje u nevidljivim redovima. S druge strane, i sami smo korumpirane razmazili dajući im ''šakom i kapom'' pa se postavlja pitanje, na koje često nema odgovora, tko je kriv: Onaj tko daje ili onaj tko prima.

U ovoj epizodi, ''prljavi'' novac napravit će začarani krug krenuvši iz ruku junaka Grabe. Doticaj s njim imat će svi u korumpiranom lancu kojeg je obitelj Grabo splela oko sebe pa će se čak na trenutak vratiti u džep iz kojeg je krenuo. No, završit će opet u nekim drugim rukama od kud će, vjerojatno, krenuti na novi put i u novo jačanje lanca kojeg svi stežemo.

Začarani krug – naziv je posljednje epizode u nizu od deset kratkih animiranih filmova o korupciji u našem društvu nastalih u produkciji Sektora 51, kojima se želi podignuti svijest javnosti o korupciji i upozoriti na sve negativnosti koje ta pojava nosi sa sobom. Obzirom na zasićenost pričama o korupciji u našoj zemlji, autori ovih crtića, željeli su produkcijom animiranog filma o ovom problemu progovoriti drugačije. Poručili su kako crtiće ne treba gledati samo kao crtić nego kao upitnik nama samima iza pitanja koliko mi učvršćujemo lanac korupcije u ovoj zemlji.

Režiju, animaciju i dizajn 'Obitelji Grabo' potpisuju Berislav Jurič, Nikola Galić i Tvrtko Karačić. Autor Glazbe je Ante Galić, za produkciju je zadužena Katarina Marijanović , dok je voditeljica projekta 'Korupcija je loša stvar', u okviru kojeg je nastalo deset jednominutnih epizoda, Anamarija Zadro.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna