Mediji bruje o komentatoru pseudonima 'Vidoviti Milan' koji opisuje ubojicu Lane Bijedić

 

Na hercegovačkom portalu Ljubuski.net pojavio se komentar pod nickom- pseudonimom 'Vidoviti Milan' koji vrlo sigurno govori o detaljima oko ubojstva mlade Mostarke Lane Bijedić.Komentar je 'Vidoviti Milan' napisao 16. listopada i policija već istražuje tko je autor i može li biti od pomoći u otkrivanju ubojice.

Isti prenosimo ga u izvornom obliku:

"Za policiju: ubica je tamne kose, dobro krupan. Zivi u blizini. Poznavao zrtvu povrsno, htjeo kontakt sa njom na planu na kojem ona nije htjela a i imala momka/simpatiju. Ubica je i ranije pratio zrtvu i moze biti da je to rekla majci da je neko prati. Tog dana on je nju zapratio od autobusne stanice, gdje su je prve kamere snimile, tu se moze vidjeti ubica ali ne u autu nego pjeske.

On je za njom isao pjeske i zato se osvrtala jer ga je vidjela. On nije imao namjeru da je ubije al eto dobio fix ideju da je uprati vjerovatno da joj se pokusa udvarati/ pricat sa njom. Svjedoci pogotovo ribar je njega vidio ili dan ili dan poslije ubistva kad je dosao tu da uzme to sto mu ispalo iz dzepa na mjestu zlocina, ili je bio novcanik ili upaljac. Uzeo je policiji dokaz ispred nosa. Opet ispitajte ribara koga je sve vidio a ne jel vidio sta cudno jer ga ribar vjerovatno poznaje i ne vidi nista cudno u tome da je ubica prosao tuda jer zivi u blizini.

Pitajte opet tu stariju zenu osim Lane da li je vidjela jos nekog da hoda Tim putem. Da nastavim .... zrtva je tu vjerovatno krenula jer je htjela jednostavno da bude sama, bila je tuzna zbog momka ali to policija ce da vidi u njenim zapisima. Taj momak nema nikakve veze sa ubistvom. Da nastavim .. ubica je ubrzao i stigao Lanu.

Kako se on njoj pokusao upucavati to on najbolje zna a i zna da se zrtvi nije svidio njegov prilaz i povrijedila ga je... bukvalno da je covjek pobjesnio i tu je nasljedila svadja i tuca. Njih dvoje su se bukvalno tukli. U tom trenutku on je nju htjeo zadaviti i pokusavao je. Kad je izgubila svijest ubacio je u Rijeku al to vec znamo. Ono sto ne znamo je da je ubica parkirao auto negdje drugo i pjeske isao za njom. Ima ga na kamerama od autobusne stanice sve kamere ponovno pregledati. Svjedoke opet ispitati. Nazalost pretraga dokaza je bila prekunuta i tu su i nestali dokazi. Trece da ste imali pse koji su istrenirani lako bi mogli doci do ubice jer odjeca na zrtvi je ostavljala mirisne tragove kao i oko mijesta ubistva. Ubica je od ranije poznat policiji, agresivan a da tuce zensko nije mu prvi put. Sretno u istrazi!"

Podsjetimo, 19. Lana Bijedić pronađena je mrtva u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti, vještačena su i dva vozila zbog sumnje da su povezana s ubojstvom, ali ubojica još uvijek nije pronađen. Tužiteljstvo ŽZH-a izvjestilo je da je istraga zatvorena za medije, što znači da javnost ne može, barem za sada, računati na informacije o tijeku istrage.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna