Dodik i Cvijanović u Beogradu sa Medvedevim

U Beogradu je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, javlja RTRS.Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je naglasio doprinos Dodika u zajedničkim odnosima i istaknuo da se raduje što ga ponovo vidi.

- Naša suradnja s Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima puno bolje odnose s Rusijom nego ostali dio BiH. U Banja Luci gradimo rusko-srpski centar, koji je dokaz velikog prijateljstva naša dva naroda - rekao je Dodik te dodao da je vrlo važno prisustvo kompanije Zarubežnjefta u naftnom sektoru.

Medvedev je rekao da je posljednji susret Dodika i njega bio u Minsku te je naveo da suradnja s Republikom Srpskom ide samo uzlaznom linijom.

- Ruska federacija njeguje prijateljske odnose s BiH, ali posebno s Republikom Srpskom, jer naši narodi imaju puno toga zajedničkog, posebno povijest na koju možemo biti ponosni - kazao je Medvedov.

- Predsjednica Srpske Željka Cvijanović i ja pozvali smo Medvedeva da posjeti Banja Luku i Srpsku. Ostalo je raditi na tom pitanju. On je izrazio želju da dođe jer nikada nije bio u Banja Luci, a mi bismo se svakako radovali tome - rekao je Dodik.

Upoznao je Medvedeva da nakon godinu dana nije formirana vlast u BiH.

- I to je razlog zašto su Bošnjaci odlučili staviti pitanje članstva u NATO, ispred bilo kakvih mogućnosti formiranja vlasti - rekao je Dodik nakon svečane Akademije u Beogradu povodom povodom godišnjice oslobođenja Beograda.(Izvor: RTRS) 

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna