U Zadru napadnuti tamnoputi američki partneri, inače su i vojnici

Dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga napadnuta su u subotu navečer u jednom zadarskom noćnom klubu. Radi se o mladićima koji su u Zadru bili na odmoru i koji su navodno otvoreno pokazali da su homoseksualci, izvješćuje HRT.Policija je odmah počela s izvidima, ali su obojica napadnutih napustila Hrvatsku i naknadno na Instagramu iznijela dodatne okolnosti tog događaja.

U zadarskoj policiji su potvrdili da su u noći na nedjelju napadnuta dvojica mlađih američkih državljana. Jedan je mladić zbog lakših ozljeda bio zaprimljen u zadarskoj Općoj bolnici. Više od toga u policiji nam nisu mogli reći, budući da je događaj u obradi. Policija događaj za sada vodi kao narušavanje javnog reda i mira.

- Dvojica napadnutih, 24-godišnjak i 25-godišnjak, prevezeni su u zadarsku bolcnicu, jednom je pružena liječnička pomoć. Kriminalističko istraživanje trebalo je biti nastavljeno jutros, ali su osobe napustile Hrvatsku i naknadno u medijima iznijele okolnsti događaja, izjavila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin. Dodala je kako su bili pod utjecajem alkohola. Također je kazala kako su policijski službenici koji rade na slučaju u kontaktu s američkim veleposlanstvom. 

Napad osudilo američko veleposlanstvo u Zagrebu

- Američko veleposlanstvo u Zagreb osuđuje nedavne nasilne napade na dva američka turista u Zadru. Dobrobit i sigurnost američkih građana u inozemstvu jedan je od glavnih prioriteta State departmenta. Veleposlanstvo je spremno pružiti odgovarajuću pomoć američkim građanima u potrebi i njihovim obiteljima. Zbog pitanja privatnosti ne možemo dalje komentirati ovaj slučaj, stoji u priopćenju.

Vlasnik kluba ogorčen: Ovo nije pokazatelj ni Zadra, ni Hrvatske

- Gosti koji jesu Amerikanci u klubu su bili i večer prije, zabavljali su se, nikakvih problema nije bilo. Tu noć njih su dvojica bila s prijateljicama i došlo je do naguravanja i svađe s gostima, osoblje je odmah interveniralo, zaustavilo sukob te je pozvana policija. Još jednom osuđujem bilo kakvo nasilje jer ovaj slučaj nije pokazatelj niti Opere, niti Zadra a niti turističke Hrvatske, poručio je Pjerino Bebić, suvlasnik Opere, kluba u kojemu se napad dogodio.

Napadnuti turisti napustili Hrvatsku

- U nedjelju, 20. listopada oko 03,15 sati policija je zaprimila dojavu kako je u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu došlo do naguravanja između više osoba. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dva strana državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su izjavila da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba. Obojica su kolima HMP prevezeni u OB Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

- Također je utvrđeno da su obojica stranih državljanina bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja. Policija je odmah po saznanju za događaj započela s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica koje su prethodile događaju, priopćeno je iz zadarske Policijske uprave, izvješćuje HRT./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna