U Gabeli kod Čapljine zaplijenjeno pola tone marihuane

Bh policija je u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH razbila lanac kojim je droga krijumčarena sa zapadnog Balkana ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije. Zaplijenjeni su narkotici koji na ilegalnom tržištu vrijede više od dva milijuna eura, potvrđeno je u četvrtak u Sarajevu. Akciju su proveli pripadnici SIPA-e u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), a po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH.Kako je navedeno u priopćenju Tužiteljstva BiH, u akciji pod kodnim nazivom “Tebra” policija je na području Hercegovine u srijedu zaplijenila više od 500 kilograma marihuane.

Droga je pronađena tijekom pretrage sumnjivih objekata na području Gabela Polja u općini Čapljina u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom.

Istražitelji su utvrdili kako je droga prokrijumčarena u BiH iz Albanije preko Crne Gore, a krajnje odredište bilo joj je ilegalno tržište unutar Europske unije.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju kako je u sklopu istrage o mreži krijumčara narkoticima u proteklih godinu dana zaplijenjeno na stotine kilograma droge.

Te se istrage nastavljaju u suradnji s partnerskim organizacijama drugih država. Akciju “Tebra” proveli su pripadnici SIPA-e u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), a po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna