Ivan Begić (nije iz Posušja) skinuo transparent Dodika i Vučića

Lider mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić skinuo je transparent člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s vijadukta na autoputu "9. Januar".Na transparentu je stajao natpis 'Svjetlo na kraju tunela' i portreti Dodika i Vučića. U poruci koju je objavio, Begić je naveo da to čini zato što "zakoni moraju važiti za sve", a "vlasnika je zamolio da se javi i preuzme svoj transparent" sa zaključkom da "zbog onih koji 'svijetle' sve je manje svjetla'.

"Upravo zbog onih koji svijetle s ekrana, koji svijetle s bilborda, koji su poželjeli svijetliti i tamo gdje ne bi trebali  svijetliti, sve je manje svjetlosti u našoj zemlji, a ovi putovi i autoputovi služe za odlazak iz naše zemlje. I budući da već godinu dana ovo nelegalno ovdje stoji, mi ćemo upotrijebiti ovu spravu (kliješta) i ispoštovati što kaže zakon, a zakon kaže da ovo ne smije biti ovdje.

Kada je Begić kliještima skinuo plakat poručio je: "Misija je uspješno obavljena, a mi pozivamo one koji su ovo postavili i one koji su ovo tolerirali da se dozovu pameti i da jednom za sva vremena nauče da važi jednak zakon za sve".


/Republikainfo.com/Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna