Njemački NEONACISTIČKI brand otvorio dućan BREVIK

Marka "Thor Steinar" popularna među njemačkim neonacistima otvorila je dućan u gradiću Chemnitzu na istoku Njemačke pod nazivom "Brevik". Ovaj naziv samo se po jednom slovu razlikuje od prezimena zloglasnog norveškog masovnog ubojice.

Vlasnik tvrdi kako je dućan ime dobio po norveškom gradiću Breviku koji se nalazi južno od Osla, a ima oko 2.700 stanovnika.

Glasnogovornik Gradskog vijeća poručio je kako je ovakvo ime "jednostavno neprihvatljivo" te je dodao kako će vlasti učiniti sve da se "ovaj dućan zatvori što je prije moguće", piše BBC. Proizvođač marke "Thor Steinar" zbog svojih ekstremno desnih poruka već je bio prisiljeni zatvoriti svoje dućane u Hamburgu, Magdeburgu i Leipzigu.

Inače, grad Chemnitz nalazi se u blizini Zwickaua, mjesta gdje je nedavno zloglasna neonacistička banda ubila desetero ljudi.
Anders Behring Breivik, u srpnju prošle godine postavio je bombu u centru Osla, a potom se uputio na otok Utoyu gdje je počinio masovni pokolj. U nekoliko sati ubio je čak 77 ljudi, uglavnom pripadnika Laburističke stranke .
Anders Behring Breivik, koji je priznao krivnju za ubojstva 77 ljudi na norveškom otoku Utoyi danas se službeno tereti za teroristički čin.

Tužitelji su u nekoliko navrata upozorili kako Breivika smatraju duševno bolesnim, što je pokazalo i psihijatrijsko vještačenje, te su upozorili kako će za njega zatražiti doživotnu izolaciju u nekoj psihijatrijskoj ustanovi, piše BBC. Početak suđenja očekuje se 16.travnja.

 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna